SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr
Kışın İstanbul'un en popüler mekanlarından olan Meftun, Alaçatı'da yazlık mekanını açtı. Hacımemiş'teki Kafi'nin yerine açılan Meftun Alaçatı'da altı gece Mert Davran sahneye çıkıyor. Ayda bir kez ise sürpriz bir isim Meftun Alaçatı sahnesinde şarkılarını seslendirecek. İbrahim Kutluay, Edvina Sponza, Tümer Metin, Gamze Topuz, Çiğdem Kayalı, Saba Tümer, Buray gibi ünlü isimlerin de en eğlendiği yer olan Meftun Alaçatı'nın işletmecisi Mehmet Davran, "Bizim için her şeyden önemli misafirlerimizin sağlığı ve güvenliği. Masaların arasındaki mesafeyi tek tek ölçtüm. Hiçbir masanın yakın olmaması en önem verdiğimiz konu. Randevu taleplerini de o yüzden kısıtlı sayıda tutuyoruz. Yani en korunaklı ve dikkatli şekilde hizmet veriyoruz. Maskemiz ve dezenfektanımız var. Ve mekanımız her gün dezenfekte ediliyor" diyor.
Meftun Alaçatı kulağa hitap ettiği kadar damak çatlatan lezzetleri ile de oldukça beğeniliyor. Şef Erbek Avşar'ın lezzetli mezeleri ve yemekleri ile misafirlerinden tam not alan Meftun Alaçatı'da tüm mezeler ve yemekler çok güzel. Ancak ara sıcaklardan çıtır kabağı mutlaka yemenizi tavsiye ederim. Bir değil iki kez sipariş vereceksiniz. Çeşme'de tatil yapacaksanız mutlaka bir gecenizi Meftun Alaçatı'ya ayırmalısınız.
Koşuyolu'nun 'kraliçe'si
Anadolu yakasının en keyifli semtlerinden Koşuyolu'nda kapılarını açan La Regina Ristorante, gerçek İtalyan mutfağını İstanbullularla buluşturmaya başladı. İki kadın girişimci tarafından dekorasyondan mutfağa kadar her bir detayın özenle seçilerek oluşturulduğu restoranda, orijinal reçeteleriyle İtalya'ya özgü lezzetler, kaliteli hizmet anlayışıyla sunuluyor. Arzu Ünal ve Nilay Tüylüoğlu ortaklığıyla kurulan ve 'kraliçe' anlamına gelen La Regina, özellikle et ve balık mönüsüyle adından çokça bahsettirecek. Şef Roberto Mastrogiorgio imzalı mönüsüyle geleneksel İtalyan mutfağının orijinal tariflerinin La Regina yorumuyla uygulandığı restoranda misafirler, gerçek İtalyan mutfağıyla tanışacak. El yapımı makarnaları, limonlu tartı, Antep fıstıklı levreği, Toskana'nın meşhur balık çorbası (caciucco) gibi imza tatları lezzet şöleni yaşatıyor.
Moda'da yepyeni iki mekan
İstanbul'da 'konser ve kaliteli eğlence' denilince ilk akla gelen adreslerden Moda Kayıkhane, artık yeni markalarıyla yeme-içme sektörünün de ilk akla gelenlerinden olmaya aday. Moda Kayıkhane'nin hemen girişinde yer alan restoranını, Gardens of Garbo adıyla yenileyen ve bambaşka bir mekana dönüştüren deneyimli marka, Paslı Pelikan ile de Ege kıyılarının sevilen sahil meyhanesi konseptini İstanbul'a taşıdı. Gardens Of Garbo ve Paslı Pelikan'ın sizi bekleyen harika bir manzarası da var. Her iki mekan da çok şık ve çok keyifli, aklınızda bulunsun…
Mutfağı uzay üssü gibi
Sağlık ve hijyen kontrollerini en üst seviyelere çıkaran Al SharQ, normalleşme süreci çerçevesinde kapılarını yeniden açtı. Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapmasında 2.5 aydır kapalı olan mekan, 'sıfır risk' prensibiyle bahçe bölümünde misafirlerini ağırlamaya başladı. Beyrut ve Türk mutfağını sentezleyerek lezzet tutkunlarını aynı çatı altında buluşturan Al SharQ, mutfağıyla da hazırlıklarını eksiksiz yerine getirdi. Hijyen konusunda olağanüstü tedbirler alan Executive Şef Azat Yılmaz ve ekibi mutfakta değil sanki uzay üssünde gibiler.
Tavuğa en lezzetli dokunuş
Azerbaycan'dan çıkan ve sır gibi saklanan soslarıyla tavuğu bambaşka bir lezzete büründüren shaurma no:1, Vadistanbul'da ilk şubesini açtı. Restoran, kendisine has ve formülü gizli tutulan muhteşem sosları ile birlikte servis ettiği tavuk etinden yapılma shaurmayı müşterilerine porsiyon, dürüm ve ekmek arası seçenekleriyle sunuyor. Mönüsünde shaurmaya ek olarak Azerbaycan lezzetlerinden bazılarına yer veren shaurma no:1, çok kısa bir zaman sonra Kadiköy ve Beşiktaş'ta şubeler açmayı hazırlanıyor.