YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK
Divan Brasserie Fuaye, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) yerini aldı. Divan Grubu'nun hizmet ve kalite anlayışıyla kapılarını açan Divan Brasserie Fuaye, İstanbul'un en ikonik binası olan AKM'nin sunduğu kültür-sanat etkinliklerini ve iyi yemek ayrıcalığını bir arada yaşamak isteyenlerin buluşma noktası oluyor. Yepyeni Divan konseptiyle misafirlerini, AKM'nin bir parçası olarak karşılayan Divan Brasserie Fuaye, zengin mönüsünün yanı sıra sanatsal ve kültürel programları ve özel ambiyansıyla da yepyeni bir deneyim sunuyor. AKM'nin sanat ruhuyla birleşen mekan, ambiyans ve dekorasyonu, farklılaşan mönüsü, artizan kokteylleri, müzik ve sanat enstalasyonları, canlı müzik etkinliklerinin yanı sıra eşsiz manzaralı terası ile misafirlerini fuayede buluşmaya davet ediyor.
Sanata ilgi duyan, özel deneyimler arayan, iyi yemek kültürünü benimseyen, keyifli deneyim yaşamak isteyenlerin kendini rahat hissettiği mekan, 220 kişilik kapasitesiyle İstanbul'un kalbinde, gastronomi, sanat ve kültürün kesişim noktasında, modern çağa has uyumuyla hizmet veriyor. Divan Brasserie Fuaye, gösteriden önce keyifli bir akşam yemeği ya da sonrasında eşsiz manzara eşliğinde geceyi tamamlamak için sanatla iç içe gastronomi deneyimleri sunuyor.
KIBRIS'TA ÇOK ÖZEL BİR İTALYAN
Kuzey Kıbrıs'ta yüksek kaliteli, misafir memnuniyeti odaklı, turizme gönül vermiş olan Merit Royal Otel, özellikle Avrupalı misafirlerin ilgisini toplayan İtalyan restoranı Bell Merit'te ünlü şef Gianluca Branca ile yoluna devam etme kararı aldı. Mönü tamamen değiştirildi. Masanıza oturur oturmaz önünüze gelen iştah açıcılar sizi bir anda İtalyan yolculuğuna çıkartıyor. Kendinizi çizmenin gastronomik bir mutfağında buluyorsunuz. Mönüde öyle özel lezzetler var ki, seçim yapmakta zorlanacağınıza şüphem yok.
LEZZET VE EĞLENCE BİR ARADA
Kuruçeşme'de Boğazın incisi Ena Bosphorus, geçtiğimiz hafta misafirlerine kapılarını açtı. Marka danışmanlığını Ergun Yıldız'ın yaptığı sektörün tanınmış isimlerinden Burak Beştaş'ın sahibi olduğu Ena Bosphorus, yeni sezonda deneyimli işletmeci Yiğit Demirbaş'a emanet. İstanbul'un güzelliğini sonsuz bir şekilde sergileyen mekanda misafirler, şef Serdal Koç ve ekibinin hazırladığı muhteşem lezzetleri şık bir ambiyansta deneyimledi. DJ Burak Acar'ın çaldığı müzikler de geceye renk kattı. Ena'da canlı müzik performansları da yakında başlıyor.
HAYATIN İÇİNDEN
BOĞAZ'DA YENİ BİR MEKAN
İstanbul Boğazı'nda büyüleyici manzarasıyla nefes kesen Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'da kapılarını açan Olea & The Bar, İtalyan mutfağının geleneksel lezzetlerini ve & The Bar'ın özlenen kokteyllerini bir araya getiriyor. Mandarin Oriental Hotel Grubun İtalyan Bölge Executive Chef'i Fabio Brambilla'nın imzasını taşıyan mekan, şık ambiyansının yanı sıra mönüsü ve zengin kokteyl çeşitleri ile de ayrıcalıklı bir yeme içme deneyimi sunuyor.
BODRUM'DA SUŞİ KEYFİ
Amanruya Bodrum, taze hazırlanmış Japon esintili yemekler sunan Sushi by Amanruya adlı restoranını açtı. Amanruya'nın konukları artık, sıcak crispy tempura, temaki suşi, sashimi ve çeşitli havyar seçenekleri gibi yemekleri tadıp suşi barında kapalı oturma veya açık hava mekanında yemek yeme seçeneklerine sahip olacak. Sushi by Amanruya, Aman Tokyo'dan gelen suşi şefi tarafından hazırlanan suşi seçenekleri ile dikkat çekiyor.