23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bütün çocuklar dijital şenliklere!

Gelecek kuşaklar adına hissettiği sorumluluk bilinciyle özellikle eğitim alanında sosyal sorumluk projelerine destek vermeye devam eden Voonka ailesi Tohum Otizm vakfı ile yaptığı iş birliğine bir yenisini ekledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bütün çocuklar dijital şenliklere!

Tohum Otizm Vakfı ile gerçekleştirdiği "Eğitimin Peşindeyiz" projesi kapsamında Mardin Toki İlköğretim Okulu'nda ve Konya Ahmet Perihan Demirok İlköğretim Okulu'nda otizmli çocukların özel eğitim alacağı özel materyaller içeren sınıflar oluşturan Voonka Kids, bir yandan öğretmenlere bu materyalleri kullanarak, öğrencileri ile nasıl daha verimli çalışabileceklerine yönelik eğitimler verilmesini sağladı.

Voonka Kids ve Tohum Otizm Vakfı Eğitimin Peşindeyiz" projesi kapsamında bu kez covid-19 salgını önlemleri kapsamında eğitime ara verilmesi sebebiyle özel eğitimlerinden mahrum kalan otizmli çocukların süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla ailelere ve uzmanlara yönelik online eğitimlerin verilmesine destek oluyor. Yıl sonuna kadar devam edecek olan ve otizm alanında çalışan uzmanlar ile birlikte bu alanda eğitim gören öğrencileri kapsayacak olan eğitimlerde, teorik bilginin yanı sıra günlük hayatta uygulamalar da yer alacak. Proje kapsamında otizmli çocukların özelliklerine, evde erken müdahale çalışmalarına, davranış sorunlarıyla başa çıkmaya ve onları eğitimin sekteye uğradığı bu dönemde dahi yaşamın diğer aşamalarına hazırlamaya yönelik eğitimler sunulacak.

"Otizm Spektrum Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla kurulan, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olan Tohum Otizm vakfı ve Voonka Kids "Eğitimin Peşindeyiz" projesi otizmli çocukların hayatlarına dokunmaya devam edecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. Yılına özel Performans

Doğuş Grubu'nun kurucu destekçiliğiyle 2006 yılında çalışmalarına başlayan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. Yılına özel bir performans sergiledi.



Türkiye'deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerini bir araya getiren DÇSO'nun Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen üstleniyor. Çocuklara ve gençlere senfonik müziği yaşıtları aracılığıyla sunarak çok sesli evrensel müziği yaygınlaştırmayı hedefleyen DÇSO, kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği konserlerde Türkiye'den ve dünyadan pek çok ünlü isme eşlik etti.
Doğuş Grubu'nun kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk platformları arasında önemli bir yeri olan topluluk, bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirdiği 72 konserde, 800'ü aşkın çocuk sanatçıyı orkestra bünyesinde bir araya getirdi ve yaklaşık 94 bin izleyiciye ulaştı. Bugün itibarıyla bünyesinde 150'ye yakın çocuk sanatçı yer alan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. Yılını özel bir video performans ile kutladı. "Dere Geliyor Dere" türküsünün icra edildiği bu özel performansta, DÇSO'nun tüm üyelerini temsilen 24 öğrenci yer aldı.

Buray "Türkiye'nin Çocukları" için besteledi ve söyledi

Sevilen sanatçı Buray, 23 Nisan'ın 100. yılı kutlamaları için özel bestelediği, sözlerini ise Gözde Ançel'in yazdığı "Türkiye'nin Çocukları" adlı şarkıyı çocuklardan oluşan bir koroyla birlikte ülkemizdeki ve tüm dünyadaki çocuklar için söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın organize ettiği 100. yıl kutlamaları, bu yıl kovid-19 ile yürütülen mücadele nedeniyle Türkiye'nin tüm çocuklarının katılımıyla 23 Nisan akşamı saat 21.00'de evlerin pencerelerinde ve balkonlarında büyük bir buluşma ile başlayacak.



Okuyay platformu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bütün çocukları dijital şenliğe davet ediyor

Okuma kültürünü desteklemeye çalışan STK'lere, aktivistlere ve gönüllülere destek vererek Türkiye ve Avrupa'daki iyi örnekleri Türkiye geneline yaymayı hedefleyen OKUYAY Platformu; düzenlediği etkinliklerle de okuma kültürünün gelişimine destek olmayı amaçlıyor.

OKUYAY Platformu COVID-19 salgını nedeniyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evde kutlayacak çocuklara dijital bir şenlik hazırladı. OKUYAY Platformu'nun Instagram ve Facebook hesaplarından gerçekleştirilecek OKUYAY 23 Nisan Şenliği, 10.00'da müzisyen Özge Fışkın'ın çocuklar için seslendireceği bir şarkıyla başlayacak. Çocukların müzik aletleriyle eşlik edebilecekleri bu dinletiden sonra, çocuklar saat 11.00'de model sanatçısı, çizer İrem Nur Terzi'yle evdeki basit malzemeleri kullanarak bir balina yapacaklar. 13.00'te ise Şehir Dedektifi Gizem Kıygı'yla İstanbul'un en eski ve önemli binalarından Galata Kulesi'nin tarihini ve tarihte tanıklık ettiği olayları keşfedecekler. Saat 15.30'da, Bir Dolap Kitap'ın kurucularından Yıldıray Karakiya, Instagram canlı yayınında kendisinin yazdığı ve Gökçe Yavaş Önal'ın resimlediği Prenses Olmak İstemeyen Prenses adlı kitabı okuyacak. Hayatın kendisine biçtiği prenseslik rolünü reddedip futbolcu olmak için hayallerinin peşinden top koşturan Prenses Fıldırfış'ın eğlenceli hikâyesi, toplumsal cinsiyet kuralları üzerinde düşünmemizi de sağlayacak.

Online 23 Nisan etkinlikleri

Rezan Has Müzesi, kuruluşundan itibaren düzenlediği eğitimlerine sosyal medya üzerinden devam ediyor.

Sosyal medya hesaplarından çocuklara arkeolojiyi ve sanatı sevdirecek paylaşımlar yapan müze, bu yıl 23 Nisan coşkusunu online bir eğitim ile kutlayacak. Rezan Has Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evde kutlayacak çocuklara "Cep Sahnemde Tiyatro" etkinliği ile alternatif oyunlar sunacak. Oyun oynamanın yanı sıra el becerilerinin de gelişeceği eğitimler ZOOM üzerinden herkese ücretsiz açık olacak. Eğitimle birlikte çocuklar 23 Nisan coşkusunu her yıldan farklı olarak bu yıl interaktif olarak kutlayacak. "Cep Sahnemde Tiyatro" etkinliğinde çocuklar, evde bulunabilecek malzemelerle küçük bir tiyatro sahnesi oluşturacak. Daha sonra bu sahneyi yaratıcı oyunlar için nasıl kullanabileceklerini keşfedecek; A5 boyutunda karton, makas, yapıştırıcı, boya kalemleri, beyaz kâğıt ve kürdan gibi malzemeler çocuklarla bir cep sahneye dönüşecek. Eğitimci Eda Dereci tarafından yürütülecek atölye 7-10 yaş grubundaki çocuklara açık olacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.