Mürver Restaurant, İstanbul’un cazibe merkezi Karaköy’de 2017’den bu yana canlı ateş geleneği ile, kendine has lezzetleri yenilikçi bir yaklaşımla yorumlanmakta ve misafirlerini İstanbul’un benzersiz manzarası eşliğinde ağırlamaktadır. 2023 MICHELIN Guide’ın önerdiği seçili restoranlar arasında da yer alan Mürver’in menüsünde, mevsimine uygun yerel ürünler ile odun fırınında veya odun ızgarasında pişmiş, açık ateş duvarında asılarak dinlendirilmiş, tütsü fırınında tütsülenmiş yemekler; sürdürülebilir deniz ürünleri, el yapımı kurutulmuş dinlendirilmiş etler, sucukların yanı sıra vejetaryenlerin rahatlıkla tercih edebileceği çeşitli yemekler ve mezeler yer almaktadır. Mürver klasiğine dönüşen “Trakya Kıvırcık”, “Külde Ahtapot” mevsim malzemelerin yer aldığı menünün imza yemekleri arasında yer almaktadır.
Mürver, özenle oluşturulmuş tadım menüler ile her yaştan yemek meraklılarının özel ilgi gösterdikleri bir mekan olduğu kadar, iş yemekleri, grup yemekleri, kutlamalar için de tercih edilen bir restorandır.
Michelin Ödüllü Şef Mevlüt Özkaya
Her mevsim denizin ve toprağın sunduklarını odağına alarak pişirme tutkusunu sürdüren Mevlüt Özkaya, 2021’den bu yana restoranın şefi olarak Mürver mutfağını şevkle yönetmektedir. Mevlüt Özkaya, kendine özgü ve titiz pişirme tarzıyla, MICHELIN müfettişlerini etkileyerek MICHELIN Ödülleri’nin Türkiye’deki ilk yılında (2022&2023) “MICHELIN ISTANBUL Young Chef” ödülüne layık görülmüştür.
Mürver, Taş Fırın
“2023 MICHELIN Guide’ın önerdiği seçili restoranlar arasında da yer alan Mürver’in menüsünde, mevsimine uygun yerel ürünler ile odun fırınında veya odun ızgarasında pişiriliyor.”
Mürver’de 50 çeşit kadeh şarap, yemek ve şarap eşleşmeli menü seçeneği ile misafirlere eşsiz bir deneyim sunulmaktadır.